Кари Р. Блейк

JGLM се ръководи от Кари Блейк като приемственик на служението според пророчество, дадено на Джон Лейк за този, който ще наследи неговото служение.

 Кари Блейк е признат в света като авторитет по отношение на Божественото Изцеление. Способността на Кари да представя дълбоки духовни истини по опростен, но проницателен начин е запалила истинско духовно съживление в християнските общности по света.

Кари Блейк е роден на 1 април 1959 г. в Джаспър, Тексас, САЩ. На възраст 17 месеца Кари е бил ударен от автомобил пред дома на своя дядо. Бащата на Кари не е видял кога детето му се е измъкнало от дома и е прегазил главата му. Вследствие на това, скалпът на Кари е бил изтръгнат от ухо до ухо и е висял над очите му, а дясното му ухо е било напълно откъснато. Дядото на Кари се е втурнал от къщата, взел го е, взел е ухото му и го е закарал в болницата. Лекарите са предупредили майката на Кари да купи ковчег и да приготви всичко по погребението на детето си, защото няма никакъв шанс то да оцелее след такава масивна повреда на мозъка. 

 Майката на Кари, която е била петдесятна християнка, започва усърдна молитва. Тя обещава на Бога, че ако Той пощади живота на сина й, тя ще го възпита и обучи така, че да Му служи.

 Лекарите излизат от операцията с диагноза, че ако детето оживее, то ще бъде пълен инвалид и някой ще трябва да се грижи за него да края на живота му. Майката на Кари продължава да се моли. Този път се моли: “Господи, ако оставиш детето ми да живее, изцели го напълно”. Лекарите се връщат удивени: “Сега не виждаме повреда в мозъка, но ако живее, ще бъде плешив и глух с дясното ухо”. Майката на Кари не престава да се моли. Тя казва пред Бога, че ако Кари живее, той няма да може да Му служи ефективно, ако не бъде напълно изцелен. Кари е напълно изцелен. Като дете е учен да чете посредством Библия Кинг Джеймс и прочита Библията 4 пъти преди започване на училище.

 Кари Блейк се жени за Даун Мари Стюърт и първото им дете Ерика се ражда с Хемангиома тумор на 17.11.1978 г. Ерика умира на 13.02.1981 г. Тогава Кари се посвещава на Бог да намери отговорите на своите въпроси, свързани с изцелението и да помога на други. Той решава, че макар никой да не е бил до него, когато е имал нужда, той ще служи на тези, които преминават през болести, за да не им се налага да преживеят същото. Кари изучава всички изцелители–евангелисти. Когато научава за Джон Лейк, той забелязва, че Лейк не е имал себе си за “човек със специална дарба”, но за човек, който има вяра в Словото на Бога. Лейк е обучавал учениците си да практикуват Истините от Божието Слово и да служат на нуждаещите се, като учениците му са вършели същите изцеления като него. Лейк и 16 от неговите ученици осъществяват над 100 000 медицинско документирани изцеления за период от 5 години в Спокейн, САЩ. След това Лейк извършва същото в Портланд, Орегон, САЩ – над 100 000 изцеления за 5 години с нов екип от обучени от него ученици.

В търсене на повече информация за Лейк, Кари се свързва с дъщерята на Лейк - Гертруд и неговия зет - Вилфорд и започва да им звъни с въпроси всяка седмица. След продължителна връзка, Гертруд и Вилфорд му задават въпроси и откриват, че Блейк отговаря на пророчеството на Лейк за този, който трябва да поеме служението след него. Те са събрали цялата информация от живота на Лейк с цел да я предадат на този, за когото Лейк е пророкувал. Завещават всичко на Кари Блейк през 1987 г. След Ерика, Кари Блейк има още три деца – Джон Блейк, роден на 9-ти май 1980 г., втора дъщеря Кристел Даун Блейк, родена на 20-ти октомври 1981 г. и трета дъщеря Анджела Ребека Блейк, родена на 6-ти ноември 1982 г. През 1989 г. най-малката дъщеря на Кари Блейк - Ребека, която тогава е на 7 години, пада от прозореца върху бетона и умира на място. Кари се моли за нея продължително време, повтаряйки думите “В името на Исус, ти ще живееш, няма да умреш”. Ребека възкръсва. Лекарите установяват, че тя е била мъртва в продължение на поне 45 мин.

През 1997 г. Кари се сдобива с копие от ръководството, по което Джон Лейк е обучавал своите ученици да служат с изцеление. Оттогава, Кари Блейк пътува и обучава християните как да служат с изцеление на болните. Обучените служители извършват същото както служителите от времето на Джон Лейк. Над 30 000 изцеления на месец са документирани от служещите с изцеление християни. Кари и семейството му живеят близо до Далас, Тексас, САЩ, от където разпространяват eвангелието на Христос и служат за изцеление и освобождение на всички, които са угнетявани от дявола.

  • White Facebook Icon
  • White YouTube Icon